fbpx

mezuna kalmak nedir? motivasyon semineri

Mezuna Kalmak Nedir ? Motivasyon Semineri

Geçtiğimiz günlerde kurumumuzda ki rehberlik öğretmenimiz Deniz Hoca tarafından “Mezun” öğrencilerimize içsel ve dışsal motivasyon kaynaklarını anlatıldı. Geçen seneki hedefleri ile bu seneki hedefleri ve çalışmalarının arasındaki farklılıklara dikkat çekerek çalışmaları hakkındaki gelişmelerini görmeleri için farkındalık kazandırmaya çalışıldı ve yapabileceklerine dair kendilerine güven oluşturdular, motive oldular.

Aynı zamanda yapamayacaklarına dair düşünceler oluşturup motivasyon kaybetmemeleri için “durdurma tekniği” anlatıldı.

Detaylarını da sizlerle paylaşmak üzere hazırladık. 💨

Mezuna kalmak; aslında sevilen, hedeflenen bölümü, mesleği yapmak için bir yıl daha geçen seneden farklı olmasını istediğimiz davranışları değiştirerek tüm güçle çalışmak için elde edilen bir şanstır. Bu şansı en iyi şekilde değerlendirmek içinse yapmamız gereken bazı davranış değişikliklerine ihtiyaç duymaktayız. Davranış değişikliğini oluşturmak içinse geçen sene neler oldu, nelerin farklı olmasını isterseniz diye durup düşünmek gerekmektedir.

Düşüncelerimiz kafamızın içinde gezerken onları yazıya dönüştürüp somut form kazandırmak ise bizim düşüncelerimizi görmemize ve davranışlarımızı düzenlememize destek olur. Bu nedenle ilk yapılması gereken şu sorulara cevap vermek olmalı;

  1. Geçen sene neyi hedefliyordum ya da hedefim var mıydı ?
  2. Bu sene neyi hedefliyorum, – geçen sene hedefim yoksa- hedef oluşturabildim mi ?
  3. Hedefime ulaşmak için yaptığım çalışmalar şu zamana kadar nasıl geçti?

Bu sorulara cevap verdikten sonra ise farklılıklar olmadığını düşünüyorsanız neyi değiştirmeniz gerektiğini düşünmelisiniz. Bazen ise sizin düşünceleriniz arasına sızan “kemirici” düşünceler olabilir.

“Yapabilir miyim, bu sene olacak mı, yeterli çalıştığımı düşünüyorum ama sonuçlar deldiğinde istediğim gibi olmuyor. Bu kemirici düşünceler hayatımızdaki herhangi olayla, durumla, kişiyle ilgili olarak karşımıza çıkabiliyor. Kemirici düşünceleri durdurmak için ne yapacağız peki ?

Kafamızın içinde gezinmeyi başladıklarını fark ettiğiniz anda “DUR” diye bağırmak ya da içimizden dur demek hem rahatlatıcı hem de gezinen o ve kemiren düşünceleri rahatlatıcı oluyor. Bu yüzden küçük bir dur işaretini taşımak ya da içimizden dur dediğimizde duracak hale gelene kadar geçen zamanda “dur” diye bağırmak işe yarayabilir.

Elbette ki bu teknik, her insan için uygulanabilir olmayabilir. Bu nedenle endişelenmeye gerek yoktur. Ancak bu tekniğin hemen işe yaramasını beklememeli, birden fazla kez denemelisiniz. Bu senenin geçen seneden farklı olmasını istiyorsanız bir an önce harekete geçmeli ve hedefinize doğru giden yoldaki merdivenleri çıkmaya başlamalısınız.

Bu yolu hemen tırmanmaya çalışmak, 10-15 merdiven çıkmak sizi yorabilir. O yüzden hedefinizi belirleyin ve ona ulaşmak için gereken basamakları yeterli zaman ve çalışma sonucunda elde etmeye yaklaştığınızı göreceksiniz.

Bu zorlu yolculukta tüm çocuklara başarılar diliyoruz. Dahi Ders Evi olarak her zaman sizin en iyi yerlere gelmeniz için uzman kadromuzla eğitim vermekten gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki bizimle çalışmayı seviyorsunuz. ❤


Herkese bol çalışmalar, sizlere güveniyoruz.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Etmeyi Unutmayın. 🙌
Instagram
Facebook
YouTube

Dahi Ders Evi / Beylikdüzü
info@dahidersevi.com – 0212 876 76 12

2025 YKS ve 2025 LGS Hazırlık
Kursumuz 16 Temmuzda Başlıyor.
Sen de Hemen Aramıza Katıl

Liselerimizle Yeni Kampüsümüzdeyiz
11. Sınıf TYT Derslerine Başladık
Sen de Hemen Aramıza Katıl

Dahi Ders Evi; uzun soluklu sınav dönemi içerisinde hem butik kurs eğitimi,
hem de bireysel özel ders seçenekleri ile öğrencilerin yanında yer almaktadır.

HEMEN BİLGİ AL

Sosyal Medya

8. 9. ve 10. Sınıf TYT-AYT ders notları paylaşımları burada!.

Başarının altın kuralı “düzenli ve verimli” çalışmaktır.